La tornada de Terrània apropa gairebé 4.000 visitants a Montblanc

La ceràmica s'ha retrobat de nou a l'església i el claustre de Sant Francesc després del parèntesi pandèmic. Menys ceramistes i menys visitants que de costum, però el volum de vendes generat ha estat bo.

 

25 professionals del món de la ceràmica han apropat el seu art als visitants que durant tot el cap de setmana han passejat per l'interior de l'església i el claustre de Sant Francesc, a Montblanc, punt neuràlgic de Terrània. El festival ha celebrat enguany la divuitena edició després d'haver de cancel·lar la del 2020. Ho ha fet amb una vintena menys de ceramistes, que han vingut de diferents punts de Catalunya, així com d'Espanya, França i Luxemburg.

Pel que fa al nombre de visitants, la xifra final ha quedat lleugerament per sota dels 4.000, al voltant del mig miler de persones menys que el 2019. Tot i això, els ceramistes han venut obres per valor de gairebé 30.000 euros. Això suposa més de 1.000 euros per ceramista, una mitjana molt similar a les xifres prepandèmiques.


A banda dels expositors, una de les parts essencials de Terrània se centra en l'experimentació. Enguany no hi ha faltat els tallers. En total quatre, repartits en diverses sessions durant tot el cap de setmana.


El premi Terrània votat per tots els expositors se l'ha endut el català Pep Gómez, que veurà com una de les seves obres passa a formar part del fons de l'Ajuntament montblanquí.