Els Pastorets de Montblanc celebren 80 anys d'història

La representació teatral de Folch i Torres compleix vuit dècades a la capital de la Conca. El pròxim 1 de gener a les 17h es podrà veure per TAC 12.

L'any 1939 Montblanc va viure la primera representació dels Pastorets de Folch i Torres. Aquesta va ser una de les poques representacions culturals que es va poder fer en català durant l'època més repressiva del franquisme. Des d'aleshores i ininterrompudament, any rere any, els Pastorets s'ha consolidat com una de les representacions més tradicionals de la cultura popular de la capital de la Conca de Barberà.

Enguany celebren els seus 80 anys encara que, per manca de recursos, els actes de celebració es faran durant el 2020. El més destacat serà la trobada dels actors que han representat durant tots aquests anys el nen Jesús, a la verge Maria i a Sant Josep. Una jornada que s'espera que sigui molt especial i única.

La novetat més visible enguany ha estat les millores en il·luminació tant en l'obra que ha estat tot digitalitzat, com la de la sala.

El Centre Cultural Sant Jordi ha estat un any més l'indret escollit els dies 25 i 26 de desembre per acollir una representació dels Pastorets de Montblanc que podreu viure el pròxim 1 de gener a les 5 de la tarda per TAC 12.