Els talls d'aigua a l'Espluga només continuaran en certes zones

La problemàtica per l'escassetat d'aigua a l'Espluga de Francolí va centrar una part important del ple d'aquest dijous. El municipi ha superat la fase més crítica gràcies a l'aportació d'aigua i l'estalvi de les darreres dues setmanes. Per això, a partir d'ara els talls d'aigua durant les nits no seran generalitzats, sinó que es faran en determinades zones per detectar fuites.

Es deixa de portar aigua de Montblanc, de moment

Les reserves d'aigua de l'Espluga s'han recuperat i els nivells dels dipòsits arriben ja al 75%. Ha estat, sobretot, gràcies a l'aportació d'aigua amb cisternes des de Montblanc que des de dimarts s'ha deixat de fer en previsió de pluges per aquest cap de setmana. Aquesta mesura extraordinària ha suposat un cost d'uns 32.000 euros que l'Ajuntament assumeix amb el fons de contingència i no repercutirà en el rebut de l'aigua. Tot just al ple d'aquest dijous es va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit per fer la transferència entre partides.

D'altra banda, els talls del subministrament durant les nits ara es faran tots els dies a partir de les 11, una hora més tard, i no seran de forma generalitzada per a tot el poble. El principal grup de l'oposició no va entrar en la polèmica dels darrers dies, tot i que ja ho havia fet anteriorment a través d'un comunicat.

Qui sí que va mostrar-se més crític va ser el regidor de l'altre grup de l'oposició, Nova Espluga, que demanava al govern un pla per renovar les canonades de materials més fràgils. El govern va explicar que canviar-les totes de cop és inviable i va afegir que actualment centra tots els esforços a detectar noves fuites i demana a la ciutadania que mantingui el consum responsable.