El Museu de la Vida Rural rebrà 400.000 euros per impular la transformació cultural i sostenible

El Museu de la Vida Rural rebrà un impuls per a la seva transformació a espai cultural i per la sostenibilitat. L'equipament rebrà 400.000 euros de la convocatòria dels FEDER per cobrir el 50 % de les accions que marca el seu pla estratègic fins al 2026. Un procés de canvi del museu de la Fundació Carulla que ja fa uns anys que ha començat i que ha de donar un nou sentit a l'equipament de l'Espluga. 

L'ajut del fons europeu revertirà en quatre línies principals del pla estratègic. Per un costat, l'objectiu d'eficiència energètica que es desenvoluparà amb el canvi del sostre d'uralita de l'edifici de reserves del museu i també la instal·lació de plaques fotovoltàiques. El segon eix és el projecte educatiu, pel qual ja s'ha habilitat el nou laboratori per la sostenibilitat i l'hort. D'altra banda, els recursos també aniran a parar en activitats relacionades amb el turisme.

Finalment, gràcies al cofinançament el museu podrà iniciar un projecte basat en la creació i investigació que habilitarà un nou espai per la residència d'artistes.

Aquesta nova actualització del museu de la Fundació Carulla ja ha començat i es marca el 2026 com a data per enllestir l'adaptació d'espais i del concepte com a museu.