Pocs bolets a les Muntanyes de Prades si no plou aviat

La temporada de bolets a les Muntanyes de Prades encara no està perduda. De fet, fins i tot, encara és aviat. A hores d’ara el pronòstic és pèssim, pràcticament calcat al que fèiem en les mateixes dates l’any passat i llavors les pluges en plena tardor van propiciar una collita abundant. 

En alguns punts de les Muntanyes de Prades ja s’han collit alguns bolets, més aviat testimonials, resultat de les pluges de finals de l’estiu. Però els boscos estan molt secs a causa de la forta sequera i a hores d’ara és ben complicat omplir el cistell. Els 5 litres d’aquest dilluns són, de lluny, insuficients. Les condicions òptimes per a la floració es donarien si plou uns 80 litres repartits en diversos dies. 

L’estiu ha estat calent i el que portem de tardor també ens ha deixat pics importants d’altes temperatures. Ara el termòmetre comença a apuntar més avall, però a hores d’ara les previsions no poden ser gaire optimistes. Al Pirineu s’està entorn d’una producció de 5 quilos per hectàrea quan l’any passat era de 500, al Prepirineu també és més baixa, però en menor mesura. A les Muntanyes de Prades hi ha bolets, però en poca abundància i són cars de trobar. Això sí, no tot està perdut.

Els ulls dels boletaires, doncs, hauran d’estar més pendents del cel i les previsions meteorològiques que no pas del bosc. I és que, a hores d’ara, de bolets, pocs.