Segona edició de Ludi Constantinenses a Centcelles amb 150 participants

El conjunt monumental de Centcelles ha servit d'escenari de la segona edició dels 'Ludi Constantinenses', els jocs constantinencs, en llatí. Hi han participat uns 150 joves de nou centres educatius de la demarcació, acompanyats per una trentena de professors de cultura clàssica. Han pogut aprendre tota mena d'aspectes sobre la vida i la cultura grecoromana clàssica tot endinsant-se en ella.

Els grups s'han repartit en cinc zones de joc i aprenentatge. Mentre que en un racó podien aprendre curiositats sobre la vida quotidiana de l'antiga Roma, a l'exterior del monument els alumnes competien en proves físiques ja documentades a inicis del primer mil·lenni.

DDR2 ROMANS

En un altre espai, els participants han agafat papir, tinta i canya per aprendre a escriure el seu nom amb diferents tipografies de lletra. Enguany, per primera vegada, aquesta proposta s'ha inclòs dins del programa d'actes del festival Tarraco Viva.

Els primers 'Ludi Constantinenses' es van celebrar el curs 2018-2019 sota la iniciativa del grup de treball de Clàssiques de l'Institut de Ciències de l'Educació de la URV.

Després de dos anys d'aturada per la pandèmia, s'ha pogut celebrar la segona edició, amb una tercera entrega pel pròxim curs gairebé assegurada.