Constantí i el seguici de Tarragona reviuen la processó del trasllat del Braç

És la primera sortida del seguici de Tarragona fora de la ciutat des del 1998. Ho fa per una ocasió ben especial: participar en la processó commemorativa del trasllat del braç de Santa Tecla d'ara fa 700 anys. Coincidint amb l'aniversari d'aquesta efemèride, Constantí va reviure la processó pels carrers que van formar part del recorregut.

El seguici popular del municipi i una part del de Tarragona, amb el Ball de l'Àliga, el Drac de Sant Roc i els Gegants Vells, entre altres, van omplir els carrers de Constantí. És la primera actuació itinerant del seguici tarragoní des del 2019. Tot plegat, una celebració que vol retre homenatge al poble Constantí per haver custodiat el braç de Santa Tecla al castell.

La celebració va comptar amb l'anada a ofici a la plaça de l'església, presidida per l'arquebisbe de Tarragona i les autoritats dels dos municipis. El protagonista en tot moment va ser el braç de la patrona.

ddr2

La processó va fer parada a la plaça del castell, des d'on històricament va sortir la relíquia, per inaugurar la placa commemorativa en record d'aquest fet.

Va seguir, de manera excepcional, pels carrers del nucli antic de la vila. El Braç va descansar al centre parroquial mentre el seguici ballava la tanda de lluïments final.