Constantí disposarà d'un parc motor formatiu únic a Espanya

Una parcel·la situada a prop del polígon industrial de Constantí es convertirà en el primer parc motor de la demarcació de Tarragona i el primer estatal destinat a l'àmbit formatiu.

La predisposició consistorial i l'empeny del Club Esportiu de Motociclisme possibilitarà una iniciativa que s'arrossega des d'abans de la pandèmia i que va perillar especialment durant la crisi sanitària.

El club va sorgir de la mà de Jonathan Paz i ara el president és Cristian Oliva, excampió d'Espanya de motocrós. Van començar a la pista de pràctiques de l'autoescola local i també van passar pel Vendrell acabant, finalment, a Lleida per queixes arran del soroll.

Per això calia buscar un indret pròxim i allunyat a la zona urbana atractiu per al públic i compatible amb la resta de la ciutadania.

constanti 22 febrer

Ara ja existeix una llicència d'activitat i l'acord per a la cessió de la parcel·la durant 15 anys més dues possibles pròrrogues de cinc. A l'espera de la llicència d'obres, la primera fase costarà uns 100.000 euros i preveu que a l'estiu ja hi hagi una pista d'asfalt per a l'escola de carretera. Més endavant es complementarà l'equipament amb un circuit de motocrós, un altre de carretera i zones de trial.

El desig, que el parc motor de Constantí sigui, literalment, la casa de les dues rodes a Catalunya. L'entitat compta amb 15 esports: alguns van debutar als dos anys. Aviat la xifra d'integrants podrà incrementar-se amb la col·laboració dels quatre monitors actuals. Seran nou hectàrees, tres d'elles de zones verdes.

Des del Club Esportiu de Motociclisme de Constantí busquen ara patrocinadors per finançar el projecte i auguren que el futur parc motor serà un punt d'acollida, també, de pilots d'alt nivell: una excusa més per atreure turisme al territori durant tot l'any.