La incineradora de residus perillosos de Constantí s'ampliarà

La incineradora de residus perillosos de Constantí ja ha rebut el vistiplau per ampliar la seva activitat i millorar alguns dels processos. En global, SARPI en aquest projecte invertirà entre 6 i 7 milions d'euros i l'operació li permetrà augmentar la capacitat de tractament de residus. Passarà de les 63.000 tones anuals fins a gairebé les 80.000 tones.

Més capacitat d'emmagatzematge i nou sistema de tractament dels líquids

La inversió repercutirà en dos àmbits. En primer lloc, s'habilitarà una nova zona d'emmagatzematge de fins a 600 tones amb alimentació al forn rotatiu. També s'incorporarà un espai per dipositar sòlids a granel i així es podran eliminar part dels envasos que ara s'incineren. D'altra banda, la nova autorització ambiental permet SARPI implantar un nou sistema de tractament de residus líquids que ha de permetre un estalvi en el consum d'aigua gràcies a la separació del residu i el reaprofitament de l'aigua. 

sarpi

Fins aquí hi arriben residus especials de tot tipus que es generen arreu de l'Estat perquè és l'única instal·lació existent amb aquestes característiques. Però, sense anar més lluny, també rep residus de la indústria química i dels hospitals catalans. L'activitat de l'empresa consisteix en la incineració de residus i aprofitar-ho per produir energia elèctrica i tèrmica en forma de vapor, aproximadament un 60% és per a autoconsum i la part restant es comercialitza.

Acord favorable de la declaració d'impacte ambiental

Pel que fa a l'ampliació, es va sol·licitar ara fa 4 anys i fins aquest estiu no ha rebut l'acord favorable de declaració d'impacte ambiental. La Generalitat dona llum verda al projecte i reconeix que no suposarà una variació significativa pel que fa als nivells d'emissió de gasos perjudicials. La primera fase podria fer-se efectiva durant el 2022 i encara quedarien dos anys de marge per completar el projecte.