Pas endavant perquè la Regió del Coneixement Catalunya Sud sigui una realitat el 2040

Després de més de dos anys de treballs el Grup Impulsor Catalunya Sud Regió del Coneixement ha posat en comú les seves conclusions perquè el nostre territori tingui competències directes sobre el desenvolupament del territori a partir del 2040. Amb les conclusions es consolida aquest projecte perquè pugui seguir fent passos endavant.

Amb la participació de més de 150 agents del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i del Baix Penedès es fa un pas endavant perquè l’any 2040 pugui ser una realitat la Regió del Coneixement de la Catalunya Sud. Després de més de dos anys de treball el Grup Impulsor d’aquest projecte ha presentat les seves conclusions. El principal objectiu és dissenyar una estratègia comuna en aspectes com l’economia i la recerca i obtenir competències descentralitzades en l’àmbit del coneixement.

El següent pas és iniciar la construcció d’aquesta eina de governança que haurà de passar per una reordenació de competències al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat.

El treball realitzat fins ara també posa de manifest que no només el Sud de Catalunya necessita gestionar les competències sobre el desenvolupament. Les altres parts del territori català també estan massa centralitzades.