Concentracions al territori davant el primer dia del judici pel Procés

El judici ha començat minuts després de les 10 hores, amb gran expectació mediàtica i també ciutadana. Aquest és el recull de les diverses concentracions que s'han produït als nostres municipis i amb motiu del judici.

Concentració d'un centenar de persones a les portes de l'Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font, aquest migdia, amb motiu del primer dia del judici al procés independentista. Seguien la convocatòria d'aturada de 10 minuts davant els centres de treball feta a tot Catalunya. Durant la concentració s'han pogut sentir crits en favor de la llibertat dels presos polítics i de denúncia del procés judicial que ha començat aquest dimarts.

Hi han participat els regidors dels partits independentistes al consistori.

Montblanc se suma a les concentracions

A Montblanc desenes de persones s'han concentrat aquest migdia a les portes de l'Ajuntament per denunciar l'inici del judici contra els presos polítics avui al Tribunal Suprem a Madrid.

A la plaça Major s'han concentrat treballadors de l'Ajuntament i del Consell Comarcal, i també ciutadans que han volgut estar al costat dels presos en el dia de l'inici del judici.

Els sindicats demanen un judici just i proporcional

Concentració també als centres de treball convocada pels sindicats majoritaris. Comissions Obreres i la UGT s'han concentrat davant la seu dels sindicats a Tarragona, al punt de les 12 del migdia, amb motiu de l'inici del judici als líders independentistes. Els líders sindicals demanen un judici just i proporcional, respecte als fets del passat octubre.

Asseguren que no hi va haver violència i creuen que per avançar en la resolució del problema polític entre Catalunya i Espanya s'ha de resoldre en el terreny de la política.

Per això mateix en diversos punts de treball, s'han fet concentracions de 10 minuts aquest migdia, com per exemple, l'hospital Joan XXIII de Tarragona, on els professionals sanitaris han sortit a l'exterior del complex hospitalari. Aturada també de treballadors a les portes de l'edifici municipal de la plaça Imperial Tarraco, amb llaços grocs i alguns símbols per la llibertat dels presos polítics.

Estudiants i professionals sanitaris també han fet l'aturada

Manifestació també dels estudiants a la plaça Imperial Tarraco, coincidint amb el primer dia del Judici al Procés independentista. Els sindicats d'estudiants han convocat vaga a l'ensenyament, que ha tingut com a símbol aquesta concentració, al punt del migdia, per la Rambla Nova i fins a la delegació del Departament d'Educació a Tarragona.

El judici ha començat minuts després de les 10h del matí, amb una alta expectativa mediàtica i com han vist, també ciutadana. Després de mesos a la presó, avui hem vist per primer cop de nou Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, Carme Forcadell i Dolors Bassa. També seuen al banc dels acusats Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila. Avui ha estat el torn de les qüestions prèvies.

El judici durarà setmanes. Les comarques de tarragona també hi seran presents amb alguns testimonis representats dels fets de l'1 d'octubre al territori, o responsables polítics vinculats a les nostres coamques.