Les DO Tarragona i Conca de Barberà renoven les juntes

 

La DO Tarragona enceta des d'aquesta setmana una nova etapa amb Maria Rosa Blanch, de Cellers Blanch de Puigpelat, al capdavant. La Denominació d'Origen vol passar pàgina a les discrepàncies internes que van propiciar la dimissió de Vicenç Ferré a inicis d'any. Des de llavors, la presidència ha estat col·legiada i ara pretenen teixir més complicitats entre cellers i que tothom tingui veu. 

Això sí, seguint la línia de la feina feta fins ara, el principal objectiu que es marca la nova presidenta és popularitzar els vins de la DO TarragonaI, especialment, es vol continuar posicionant la DO al mercat a través dels macabeus, com a tret distintiu, però alhora potenciar més els escumosos i els ancestrals.

SENSE CANVIS A LA CONCA DE BARBERÀ

Mentrestant, a la DO Conca de Barberà la línia també seguirà sent la de presentar-se al món, sobretot, amb la seva varietat autòctona, el trepat. La junta que s'ha constituït aquest dilluns, de fet, és continuista. Ricard Sebastià, del celler Mas Foraster, es mantindrà a la presidència els pròxims dos anys. A partir del 2025, repetint l'experiència del darrer mandat, passarà el relleu a Bernat Andreu, del Celler Carles Andreu. 

Les previsions estan marcades per la sequera. Una part de la producció, principalment de vinyes joves, es dona per perduda, però confien que d'aquí a finals d'agost el temps acompanyi. La verema del 2022 ja va estar molt condicionada per la climatologia. Les altes temperatures la van avançar més aviat que mai i llavors la sequera ja va fer minvar la quantitat de quilos de raïm.