Mercaderies per l'Interior presenta una nova proposta de traçat ferroviari

La plataforma Mercaderies per l'Interior ha presentat aquest dimecres a Tarragona la seva rèplica a les propostes que el Ministeri de Transports està treballant per evitar que les mercaderies passin per la costa en el tram del corredor mediterrani a Tarragona.

Es tracta d'un traçat consensuat amb els principals agents econòmics i polítics afectats i que ja ha estat presentat al Ministeri. El traçat busca corregir una de les alternatives contemplades per l'Estat que aprofita l'antiga línia Reus-Roda.

El recorregut parteix de la variant de Vandellòs, passant per la intersecció de Vila-seca. A continuació pujaria fins a Reus paral·lel a la C-14 i arribaria a l'estació de classificació del polígon de Constantí a través de l'antiga línia Reus-Roda.

Mercadaries interior

Tot seguit, circumval·laria el polígon nord pel sud i correria paral·lel a la línia de l'AVE fins a l'altura de la Pobla de Montornès quan es desviaria en direcció a l'AP-7 i seguiria el seu traçat fins a Vendrell. D'aquesta manera, la plataforma Mercaderies per l'Interior considera que s'eviten tots els nuclis urbans i es dona resposta a l'AEQT, que no vol que la via travessi el polígon químic.

Des de la plataforma reconeixen que tindria un cost més elevat que les propostes del Ministeri, però consideren que és una inversió de futur. Paral·lelament, la plataforma també fa una proposta provisional per poder treure les mercaderies de la costa durant els pròxims anys. Aquesta implicaria aprofitar el traçat de l'Euromed que surt de Vila-seca i connecta amb la línia d'alta velocitat.

Tots els plantejaments de la plataforma ja han estat presentats al Ministeri, que està estudiant la seva viabilitat.