Tres anys de la borrasca Glòria

El Servei Meteorològic de Catalunya va activar el nivell d'alerta taronja per vent i el vermell per onades cinc metres un dia abans que la borrasca Glòria descarregués tota la seva força al litoral del Camp de Tarragona amb pluja i ratxes de vent de més de 70 km/h.

Torredembarra va ser un dels municipis més afectats i el barri de Baix a Mar, sempre afectat per temporals, va patir com mai. L'aigua i la sorra va entrar a baixos, es van tallar els passos soterrats i van caure arbres i branques a prop de la costa.

Com a la Torre, la platja d'Altafulla va desaparèixer i l'aigua va fer estralls al club marítim. També es va haver de tallar el trànsit a la sortida de la vila-closa per la caiguda d'un grup de pins. Els efectes del temporal també es van fer a Salou, on el barri de la Salut es va despertar amb els carrers inundats. L'acumulació d'aigua al passeig de Miramar va dificultar, també, la circulació de vehicles.

El vent també va provocar la caiguda d'arbres, els més grans van ser dos pins del Cap Salou que van deixar sense circulació la via principal de la urbanització. Les platges de la capital de la Costa Daurada van suportar amb relativa serenor el pas de Glòria. No es pot dir el mateix de la platja de La Pineda, on la intensitat del mar va destrossar sectors de l'espigó i l'aigua va engolir la sorra arribant a l'avinguda Pau Casals. Uns desperfectes que es van xifrar en tres milions i mig d'euros.

GLORIA 19 GENER

A Tarragona, l'aigua va canviar radicalment la fisonomia del litoral, especialment de la platja llarga. També es van produir desperfectes en les passarel·les o altres elements del mobiliari urbà com dutxes i papereres. Els Bombers van fer diverses actuacions per assegurar espais i evitar incidents.

L'aigua de la pluja va entrar a l'Institut Pere Martell pels forats provocats per l'accident d'IQOXE de la setmana anterior. D'altra banda, el passeig de l'Escullera va tancar i també ho van monuments de la ciutat com el passeig arqueològic i el fòrum de la colònia.