El robatori a l'Arxiu Tarradellas de Poblet queda, de moment, en un no res

Visita estranya aquest cap de setmana a l'Arxiu Tarradellas del Monestir de Poblet: uns lladres haurien accedit a l'interior del Palau de l'Abat durant la matinada de dissabte a diumenge. Van forçar un armari ignífug que custodiava documents personals del president Tarradellas i del lehendakari Urkullu, entre d'altres.

Se n'ha tingut coneixement aquest dilluns, però després de les primeres comprovacions no s'ha pogut confirmar que realment s'enduguessin documents.

El que es sap és que l'alarma de la planta baixa de l'arxiu es va disparar, però els intrusos la van neutralitzar i, per això, es va considerar que era una falsa alarma; a més, haurien saltat la muralla perimetral i forçat una porta. No ha estat fins aquest dilluns quan el personal del centre ha trobat una finestra oberta i algunes anomalies.

Durant el matí d'aquest dilluns, personal de l'arxiu i la policia científica dels Mossos d'Esquadra han estat analitzant l'espai i s'han recollit empremtes. La investigació es manté oberta amb dues grans incògnites: la primera, esbrinar els responsables del robatori i, la segona, per determinar si realment els lladres van sostreure documents. Un dels entrebancs serà la inexistència de càmeres de seguretat a l'arxiu.