El risc d'incendi al Camp de Tarragona es dispara a l'agost

 

Alerta màxima pel que fa a incendis amb l'entrada del mes d'agost. La setmana vinent es preveu una nova pujada de les temperatures i humitats baixes. Fins ara, casa nostra ha patit menys que altres indrets de Catalunya pel que fa a incendis; això es deu a una primavera més plujosa i a humitats més altes. Les reserves, però, comencen a esgotar-se.

Ara, mirada molt atenta especialment al nord de la Conca de Barberà, al nord est de l'Alt Camp o les muntanyes de PradesLes expectatives no són bones i, fins i tot, es pensa que un incendi com el d'ara fa un any a Santa Coloma de Queralt podria quedar petit. Un dels punts més problemàtics fins al moment ha estat Valls, amb petits focs controlats ràpidament.

 GESTIÓ DELS BOSCOS PER EVITAR INCENDIS

Els incendis comencen a apagar-se abans de l'estiu. És vital mantenir els boscos en bon estatUn bon exemple a seguir és el de Tarragona, amb l'Anella Verda. Un incendi és molt difícil d'evitar, però es pot aconseguir que no creixi gaire.

La temporada d'incendis no acaba amb la fi de l'estiu: caldrà no abaixar la guàrdia durant la tardor i l'hivernEvitar un incendi és responsabilitat de tothom: no fer activitats en zones boscoses els dies de més risc, un dels consells més clars.