×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Més de mig any per aconseguir el carnet de conduir

Disposar del carnet de conduir pot requerir  mig any per culpa dels endarreriments produïts per la pandèmia. El reforç d'activitat durant l'agost i l'increment d'examinadors permet que el sector sigui mitjanament optimista a l'hora d'acabar amb una problemàtica accentuada des de l'esclat de la crisi sanitària.

L'estiu és l'època de més feina a les autoescoles, ja que els joves aprofiten les vacances escolars per treure's el carnet de conduir. Aquest estiu 7.000 persones han aprovat l'examen teòric en els tres punts d'examinació de la demarcació: Tortosa, Reus i Tarragona. Moltes d'elles actualment estan en llista d'espera per poder començar les classes pràctiques. I és que l'aturada de l'activitat durant la pandèmia va generar un tap que encara segueix present.

En tot el tràmit, entre les classes i els exàmens teòrics i pràctics, poden passar entre cinc i sis mesos. Tot i això, hi ha esperança en què la situació millori, ja que s'han incorporat dos examinadors nous en plantilla a la demarcació. A hores d'ara, en són 14. A això se li suma l'examen extra que s'ha realitzat aquest mes d'agost en període de vacances per desencallar una mica la situació.

Cada deu dies hàbils les autoescoles tenen l'oportunitat de portar els alumnes als exàmens pràctics, és a dir, un parell o tres de vegades al mes. Això es regula mitjançant el sistema CAPA que es va implantar a Tarragona fa dos anys, que premia amb més temps d'exàmens les autoescoles amb major percentatge d'aprovats de la teòrica.