El Banc d'Espanya reobre vint anys després

Les portes de l’edifici de l’antic Banc d’Espanya a la Rambla Nova s’han tornat a obrir vint anys després. El hall de l’equipament acull, fins al 16 de juny, l’última exposició impulsada pel Centre d’Arts Contemporànies El Mèdol, que busca espais alternatius per apropar la cultura a la ciutadania, al mateix temps que reivindica patrimoni monumental.

Després de l’èxit de l’última mostra realitzada a la Tabacalera, amb més de 1.200 visitants en tres dies, ara l’espai escollit per portar la nova mostra ha estat l’antiga seu del Banc d’Espanya. En espera de poder desenvolupar un projecte d’ús per aquest equipament, aquesta exposició temporal permet reivindicar l’espai.

L’exposició, que el centre d’arts contemporanis promou juntament amb Cultura Verda, recull un treball fotogràfic i audiovisual de l’activista madrilenya Estela Castro. És la segona exposició animalista de l’artista a Tarragona durant l’últim any. Per la primera, a Casa Canals, hi van passar més de 3.000 visitants en un mes. Igual que en aquella, en la nova proposta reivindica el dret a una vida digne dels animals. A Zoocosis, l’actual mostra, evidencia el patiment dels animals als parcs zoològics.

Durant el mes de juny s’adaptarà, durant uns dies, l’accés al hall de l’edifici on està ubicada l’exposició per poder garantir l’accés de persones amb discapacitat i facilitar així l’accés a la cultura d’aquest col·lectiu. L’exposició estarà oberta els caps de setmana.