Les colles de Sant Fèlix reclamen un protocol clar

La diada de Sant Fèlix no serà pas com la de Sant Joan. En aquesta ocasió, la Generalitat no ha aprovat la proposta presentada per l'Ajuntament de Vilafranca i la seva comissió de Festa Major de cara a la jornada del pròxim 30 d'agost.

Es volia repetir la imatge del passat 24 de juny: pilars de 5 amb grups de 50 castellers per colla, però, finalment, l'experiència d'aquella prova pilot no es repetirà. Estava previst que a la cita hi participessin la Vella i la Joves de Valls, la Jove de Tarragona i els amfitrions, els de la camisa verda. Justament els Castellers de Vilafranca han emès un comunicat en què denuncien la falta de voluntat per part de les autoritats per reactivar l'activitat castellera.

La resolució ha agafat per sorpresa als participants i tant les colles vallenques, com la Jove de Tarragona, afirmen sentir-se apartats en la represa de la cultura popular.

A hores d'ara ni els vallencs ni la colla tarragonina tenen previst realitzar pilars de 4 amb grups de 25 castellers, el màxim permès per Salut. Per la seva banda, els responsables de Sant Fèlix lamenten que no se'ls permeti repetir un protocol molt semblant al que es va seguir a Valls ara fa dos mesos.

Un Sant Fèlix reivindicatiu

És per això que han convocat les colles convidades a participar en un Sant Fèlix que els servirà per reclamar la represa de l'activitat castellera. I l'endemà del 30 d'agost, arribarà la gran pregunta: s'aixecaran castells per Santa Tecla? L'Ajuntament i les colles ja hi estan treballant. Per Sant Magí no van voler forçar la màquina, com sí que s'ha volgut fer a Vilafranca, i la jugada els ha sortit malament.