Tants ocupats com abans de la pandèmia

Més de 340.000 persones tenen feina a la demarcació. És la dada que revela l'enquesta de població activa del segon trimestre. Una xifra que se situa lleugerament per sobre de la del mateix període del 2019, abans de la pandèmia.

La pujada encara és més evident si ho comparem amb el 2020, quan hi havia 15.000 persones més sense feina, és a dir, un 5% menys d'ocupats.

Si ens fixem en els sectors econòmics, el dels serveis és el que ha generat més ocupació en l'últim any. La construcció també ha crescut en nombre de treballadors, mentre que la indústria n'ha perdut 1.000 i l'agricultura es manté igual.

CONSTRUCCIO1

Tot i l'augment de les xifres totals d'ocupació els sindicats recorden que encara hi ha més de 6.000 persones en ERTO a la demarcació. A més, alerten que molts dels contractes són de curta durada.

Per tal de revertir la precarietat que viuen molts treballadors, els demanen amb urgència la revocació de la reforma laboral, l'allargament dels ERTO i l'augment del salari mínim per equiparar-lo a l'IPC.