Els ajuntaments, satisfets amb el retorn del toc de queda

El territori ha encaixat bé la mesura del toc de queda. Ja havíem escoltat algunes veus que ho reclamaven i ara celebren que se’ls hagi escoltat perquè tindran una eina per evitar les trobades nocturnes i contribuir a frenar la cinquena onada.

Salou: arriba tard, però és una bona mesura

Salou, per exemple, era una de les ciutats que demanava que es limités la mobilitat nocturna per tal de reduir, de forma efectiva, la interacció social. L'alcalde assegura que s'actua tard, però ho veu amb bons ulls. Pere Granados assegura que la mesura és el mal menor i que cal controlar com més aviat millor la pandèmia per poder salvar la temporada turística amb l'arribada del visitant internacional. D'altra banda, també creu que l'avaluació de la incidència hauria de contemplar la població real que ara mateix hi ha a Salou i no només els empadronats.

Els ajuntaments reconeixen que facilita la feina

DDR Peça mesures toc de queda

Més enllà d'això, els ajuntaments dels municipis més poblats asseguren que amb el toc de queda els serà més fàcil controlar les trobades socials nocturnes, ja que amb els efectius propis no es pot arribar a tot arreu. El mateix passa en pobles més petits, com Altafulla, que veuen augmentar la població durant l'estiu. 

Una realitat diferent als pobles petits

On no hi haurà toc de queda és a Montblanc. A la capital de la Conca de Barberà ja s’està superant l’onada de casos i la incidència del virus torna a ser baixa. Des de l'Ajuntament accepten quedar al marge de la mesura, però entendrien que s'hagi d'aplicar el toc de queda, si torna a complicar-se la situació. 

Tampoc s’aplicarà a Constantí, on l’Ajuntament no considera que les nits siguin problemàtiques. Per això, no creuen que sigui necessari tancar els parcs, tot i que es reforçarà la vigilància policial. 

I, finalment, als pobles de menys de 5.000 habitants els sembla coherent quedar al marge de la limitació nocturna. Són gairebé tots els municipis de comarques com l’Alt Camp i la Conca de Barberà.