Ells i elles seran els protagonistes de la 'nova realitat' esportiva

Queda un trimestre perquè començi l'etapa esportiva més atípica de la història. Avui expliquem quins seran els nostres principals equips i en quina competició militaran. Tot plegat amb la incertesa de quan podrà tornar el públic a la grada.

Dormen els estadis i pavellons a l'espera d'una legalitat que, com a premi de consolació, activi el xiulet inicial de les lligues 2020-2021. La inexistència de representants d'elit provoca que ja sigui possible saber on jugarà tothom la pròxima temporada amb petites excepcions que impedeixen completar l'alineació esportiva que narrarem a partir de la tardor.

okok nas

El rei del futbol local serà el Nàstic a la Segona B. Per un cop els grana no protagonitzen cap debat etern perquè s'han salvat sense opció de jugar un 'playoff' per pujar previst per al juliol. És a dir que Toni Seligrat tampoc té pressa per reprendre els entrenaments, ni el club en aixecar l'ERTO. La gestió dels abonats, que no podran arrencar la campanya al costat dels jugadors, serà tot un repte per al Consell d'Administració: no perdre la massa social desterrada del Nou Estadi. La categoria de bronze assimilarà els (no) descendits i també aquells qui pugin de Tercera, fet que obligarà a la creació d'un cinquè grup: més rivals i més dificultats per tornar a la LFP.

A Tercera volem tenir la Unió Esportiva Valls, opció gens descartable però que l'ha d'habilitar oficialment la Federació Catalana. A Primera Catalana, el Catllar encadenarà el segon curs tot i acabar com a cuer enguany.

ue valls ok

En bàsquet, CBT, CB Valls i CB Salou parteixen des de l'EBA amb plaça fixa però amb una oportunitat d'ascens per als del Serrallo: Tarragona guanyarà presència a la LEB Plata per primer cop des del 2018 sempre que el pressupost ho permeti. En dones, mentrestant, el sostre català és la Copa, on contemplarem un derbi històric entre CB Valls i TGN Bàsquet, salvades i ascendides, respectivament: dificultat màxima, mantenir dos projectes davant oponents amb moltes més alternatives a l'hora de fitxar.

En voleibol, el Sant Pere i Sant Pau diu merèixer pujar a Superlliga però sap que, econòmicament, és pràcticament impossible. Així, s'intueix un flamant derbi davant el Cèvol Torredembarra, que puja a Superlliga 2 però que encara ha de definir els comptes per fer-ho viable.

voleicevol

En hoquei sobre patins, tot igual, el CH Vila-seca a Nacional Catalana i l'Hoquei Club Valls a Primera. Tampoc variarà la latitud del Salou Futbol Sala, que va fer mèrits per seguir a la Segona B per setena temporada consecutiva. Coneixem els subjectes de l'esport, ara cal definir el marge de desenvolupament davant la crisi del coronavirus.