Els nens i nenes recuperen el carrer

Aquest diumenge ha estat el primer dia en què els infants fins a 14 anys han pogut sortir de casa després de 5 setmanes de confinament. En general, al Camp de Tarragona no s'han produït grans aglomeracions. Malgrat que a les xarxes socials s'ha criticat que en determinats moments hi ha hagut concentracions importants a la ciutat de Tarragona. En tot cas, en alguns casos sí que s'ha infringit la norma. Com per exemple, el fet de sortir més d'un adult amb els fills, o bé respectar el quilòmetre de distància i el permís d'una hora de sortida. Ahir vam voler recórrer el territori i hi vam trobar aquest ambient.

Després de gairebé un mes i mig sense sortir de casa, els joves van celebrar el fet de poder tornar a xafar els carrers i places. A Tarragona l’afluència de famílies a al via pública va ser alta. Durant tot el matí, es van veure molts patinets, patins i bicicletes per la Rambla Nova. Altres van aprofitar per acostar-se fins a la platja de l’Arrabassada, per fer un tomb pel passeig marítim o, fins i tot, per practicar algun esport a la platja.

A Salou, la imatge de les últimes setmanes del passeig Jaume I buit ja és cosa del passat. Des d'aquest diumenge, hi ha qui aprofita la sortida al carrer per fer uns tocs amb la pilota; altres, la majoria, han agafat la bicicleta; o altres van aprofitar el primer martí per prendre l’aire fresc del mar amb els més petits.

A Vila-seca, Protecció Civil va distribuir un full informatiu amb les recomanacions que s’han de seguir i va recordar que els parcs públics estan oberts, inclòs el Parc de la Torre d’en Dolça, però que no es permet l’ús del mobiliari infantil. L’avinguda de l’Alcalde Pere Molas ha estat una de les vies on s’han vist a molts nens gaudint de l’aire lliure.

MÉS VIGILÀNCIA

Mentrestant, a Valls es va reforçar la presència de la policia als carrers per controlar totes les recomanacions d’aquesta nova fase de l’estat d’alarma. El passeig de l’Estació va ser un dels punts amb més afluència de persones. També, a la plaça del Pati van sortit nens per fer servir les seves joguines preferides.

Des d'aquest diumenge, els infants de fins a 14 anys ja poden sortir al carrer una hora al dia i allunyar-se com a màxim fins a un quilòmetre respecte a la distància del seu domicili. A més, poden anar fins a 3 menors amb un adult. Tot això des de les 9 del matí fins a les 9 del vespre.