El sector de l'hostaleria reclama poder ampliar l'espai de les terrasses quan puguin reobrir

Iniciatives més efectives a nivell econòmic i mesures clares per afrontar una reobertura de bars i restaurants que ara mateix està marcada per la incògnita de com es podrà fer quan aquesta pugui ser possible. Des l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona aposten per l’ajornament d’impostos i per més espais a les terrasses com a principals mesures per a fer front a una tornada a la feina que serà segur inusual.

Els empresaris de l'hostaleria del territori manifesten que viuen en una incògnita permanent, en la que no sabem ni quan ni com hauran de treballar quan puguin reobrir els seus establiments. És per això que demanen en una primera instància tot un seguit de mesures econòmiques que vagin més enllà de les anunciades fins ara, que creuen totalment insuficients per a una tornada amb garanties. Entre aquestes destaquen una reducció de l'IVA, o l'eliminació de taxes i impostos, més enllà d'un ajornament que diuen, només fa que posposar el deute dels establiments.Recorden que bars i restaurants, sobretot a zones turístiques, tenen els recursos econòmics esgotats després de l'hivern.

CALDRÀ REPENSAR-SE

Pel que fa al retorn dels negocis, les dues grans preguntes que planen sobre el sector passen sobre com afectarà la por al contagi entre els clients i, sobretot, quines mesures s'aplicaran als establiments en l'àmbit del distanciament social o higiene entre d'altres. En general, els restauradors no veuen establiments amb mampares de separació, però assumeixen que s'hauran d'aplicar, com a mínim en un principi, unes restriccions d'aforament que creuen podrien estar al voltant del 50%. En aquest sentit, reclamen mesures concretes com més aviat millor, entre elles una ampliació de les terrasses i espais a l'aire lliure per respectar la distància entre les taules.

De cara al futur assumeixen que hauran d'apostar per nous serveis com el menjar a domicili per a poder acabar de quadrar els seus comptes. Des de l'Associació també aposten per a continuar treballant amb la promoció de la gastronomia local, amb jornades i activitats que permetin allargar una temporada estiuenca que donen gairebé per perduda.