El subministrament d'aigua no quedarà restablert fins diumenge al matí

Des d'aquests dipòsits d'Ematsa, a Tarragona, l'empresa mixta d'aigües distribueix l'aigua de l'Ebre a tota la ciutat i també a la Canonja, el Catllar, i Els Pallaresos. Les reserves pròpies de pous i aqüífers locals garantiran durant almenys les properes 48 hores el servei d'aigua potable als prop de 150.000 habitants d'aquesta zona després que el Consorci d'Aigües de Tarragona hagi hagut de tallar el subministrament. El motiu, el trencament de la canonada principal que surt de la Planta de Tractament de l'Ampolla. A les 3 de la matinada ha provocat una gran avinguda d'aigua i danys en 23 vehicles i mobiliari urbà del municipi. Un tub de formigó hauria col·lapsat a tocar de l'autopista Ap-7.

En total, 26 empreses i 63 poblacions entre les quals es troben Tarragona, Valls, Salou, Vila-seca, Torredembarra, Altafulla, Constantí i Montblanc, s'han vist afectades per l'incident. Tots estan avisant als abonats que cal restringir l'ús que es fa de l'aigua fins que el problema estigui solucionat.

En el cas de Tarragona, EMATSA ha dit que s'està consumint més aigua de la que es pot subministrar i dona recomanacions com no regar, no omplir banyeres o minimitzar l'ús de rentavaixelles i rentadores. També avisa que hi pot haver menys pressió d'aigua en alguns punts de la ciutat.

En el mateix sentit s'expressa l'ajuntament de Salou, que disposa d'un dipòsit d'aigua compartit amb La Pineda de 30.000 metres cúbics de reserva que pot donar servei a la població durant 3 o 4 dies si se'n fa un ús responsable. La mateixa crida a aquest ús amb criteri de l'aigua és la que fan tots els municipis afectats. 

De moment, la previsió és que el servei es pugui restablir aquest diumenge al matí. Segons el Consorci d'Aigües, es tracta d'una avaria greu mai ocorreguda en 30 anys de servei, i per la qual s'han activat tots els recursos, materials, tècnics i personals necessaris.