Discrepàncies i poc consens en el primer ple d'Altafulla amb el govern en minoria

El primer ple de l'equip de govern d'EINA-ERC en solitari va evidenciar com de dividit està el plenari altafullenc. L'oposició ha fet valer la seva majoria per rebutjar una modificació de crèdit de 284.000 euros per a diferents projectes com el lloguer del centre obert d'Infància, millores en la via pública i equipaments o cursos i tallers.

També es va bloquejar l'aprovació inicial del Programa d'Actuació Municipal d'Habitatge, lamentant que no se'ls hagués deixat participar.

Sí que va prosperar amb el vistiplau de tots els regidors la bonificació del 50% sobre l'IBI per a tots aquells que instal·lin plaques solars als seus habitatges. És a dir, que pagaran la meitat. L'Impost de Béns Immobles quedarà congalat l'any vinent.

També, a través d'una moció d'Alternativa Altafulla en què l'equip de govern s'hi va oposar, es va aprovar reincorporar la bonificació del 20% en la quota íntegra de l'IBI als habitatges de protecció oficial amb una antiguitat no superior als 20 anys. Així mateix es va aprovar suprimir la tarifa de no empadronats per utilitzar els serveis de la piscina i el gimnàs municipal.