Vila-seca posa punt final a la seva Festa Major

Vila-seca ja ha posat punt final a la seva Festa Major. El comiat ha estat en un cap de setmana marcat pel foc i la pólvora amb motiu del 30è aniversari del Ball de Diables de Vila-seca. Dissabte el municipi va rebre diables d'arreu del país, mentre que diumenge va ser el torn dels històrics de l'entitat local.

Cap de setmana de foc i pólvora a Vila-seca. Dissabte més de 200 diables omplien els carrers del municipi amb motiu de la Primera Trobada Nacional de Diables per Vegueries. Dissabte al vespre, vuit balls i colles d'arreu de Catalunya: des de les Gàrgoles de Foc de Banyoles, als Diables de Terrassa, el Ball de Diables de Cervera o els Diables de Reus es van trobar per escenificar la cultura popular del foc.
Els vila-secans els van poder veure en acció des del carrer de la Riera fins al Carrer Sant Antoni, on va donar el tret de sortida al Correfoc. La Xaranga Kriponita va animar els carrers de Vila-seca fins al Gran Ball de Festa Major, protagonitzat per l'Orquestra 'Nueva Alaska' al Parc de la Riera.

Diumenge, un centenar de persones que han format part del Ball de Diables de Vila-seca en aquests 30 anys es van tornar a posar els seus vestits per participar en el correfoc d'històrics. Així, s'hi van poder veure els quatre dissenys de vestits de la història de l'entitat i, juntament amb el castell de focs, van tancar la Festa Major.