El llegat de Josep Poblet

26 anys d'alcalde i 32 al servei públic vila-secà. En poc més de tres minuts repassem alguns dels principals aspectes de la trajectòria de Poblet. No pas tots, però suficients per dibuixar què ha suposat el seu pas pel consistori i també per la Diputació.

Es compleixen 9511 dies de l'arribada de Josep Poblet a l'alcaldia de Vila-seca i en substitució de Joan Maria Pujals. Va ser 2 anys i 4 mesos abans de la inauguració de PortAventura, el motor de la transformació turística d'un municipi que ha duplicat la demografia des de llavors.

Antic responsable de l'àrea d'urbanisme, va viure a la primera línia de la política la confecció del llarg procés fins a la creació del parc temàtic, també la segregació de Salou.

Sempre ha postulat la seva terra com a fàbrica de treball. Afirma que en certs moments, Vila-seca ha liderat la creació de nous llocs de treball i no tan sols per la força del turisme. Equilibrar el sector terciari amb el secundari, el de l'omnipresent química, ha estat un dels principals objectius de Josep Poblet.

Fidel defensor de BCN World, l'ara conegut com a Hard Rock i futur macroprojecte d'oci, va fer front a discrepàncies, fins i tot internes, per posar l'accent a la rellevància del projecte en clau urbanística per sobre d'altres debats.

Segurament un dels moments més durs el va patir amb la investigació per part de l'Audiència de Tarragona per les suposades irregularitats en la construcció del Centre de Salut de Vila-seca. Poblet va defensar la seva actuació i que el projecte del CAR no té res a veure amb el mediàtic Cas Innova.

Mai ha perdut unes Municipals i totes les ha guanyat per majoria absoluta. Diputat al Parlament en dues etapes, del 2003 al 2006 i també el 2011, presideix la Diputació des del 2007 on va aplicar una política economitzadora per eixugar gran part del deute de l'entitat.

Sempre va anar més enllà de les sigles per possibilitar pactes com l'actual a la Diputació, amb el PSC. L'amistat entre ell i Josep Fèlix Ballesteros va ser clau també per al desenvolupament de Tarragona 2018, destinant més de 10 milions d'euros a les seus.

Té 62 anys i a partir del maig desitjarà que es completi el Raval de la Mar que connectarà tots els nuclis de Vila-seca, i que es transformi l'estadi, dos dels seus darrers projectes municipals. Ja sense ell al capdavant del consistori.