El seguici de Vila-seca i The Tyets mobilitzen per Sant Antoni

Cap de setmana d’activitat intensa a Vila-seca, que ha viscut els dies centrals de la Festa Major de Sant Antoni. De bon matí, el dissabte va arrencar familiar, amb la tradicional Cursa dels Pallassos i Pallasses, on dorsals i disfresses es donaven de la mà en un recorregut amenitzat per la Companyia Puça Espectacles.

El foc va ser l’element protagonista de la tarda. L’actuació del ball diables infantil i els versots van ser l’avantsala del correfoc. Un correfoc que va començar sota el so dels tabals i que va recórrer els carrers de Vila-seca amb la Víbria de Tarragona, el Ball de Diables de Valls, el de Cervera i el de Torredembarra com a colles convidades.

ÈXITS DELS TIETS

A la nit, el pavelló va esclatar al ritme de The Tyets. Centenars de persones van entregar-se a hits com 'Bailoteo', 'De l’1 al què' o 'Coti x coti'. Èxits del nou disc del duet mataroní, pic Solete', que va anar acompanyat d'altres temes amb més trajectòria i que portaven el segell del trapetón o l’hamaking.

Ja diumenge va ser el torn de lluïment de les entitats del seguici popular i festiu vila-secà. El Ball de Diables, els Trabucaires, el Cavall Alat, els Gegants al complet, els balls de l’Esbart Dansaire i els Xiquets de Vila-seca van desplaçar-se en cercavila des del Castell fins a la plaça de l’Església. Escenari final per a una festa major que s’allargarà fins al pròxim diumenge, amb actes culturals i socials durant tota la setmana.