Els comuns exigeixen explicacions al Parlament pels pèl·lets

En Comú Podem vol que Àngel Xifré, delegat del Govern al Camp de Tarragona, comparegui en comissió al Parlament per donar explicacions sobre l'evolució dels expedients oberts a 13 empreses de la química per contaminació de pèl·lets.

D'aquesta manera, la formació morada vol revertir el que titllen de lentitud per part del Govern, a qui consideren que li falta voluntat a l'hora d'aclarir qui són els responsables concrets de les pèrdues de pèl·lets. En aquest sentit, els Comuns també critiquen les empreses del sector químic per traspassar part de la responsabilitat a altres agents participants de la cadena de valor.

És per això que insisteixen que els expedients del Govern i la investigació de la Fiscalia han de servir per determinar la procedència dels pèl·lets de forma exacta.

Pelets_vsec.jpg

En l'àmbit local, Vila-seca en Comú celebra la voluntat de l'equip de govern vila-secà de denunciar l'impacte social i mediambiental de la contaminació amb pèl·lets.

Les següents accions en la lluita contra els pèl·lets passarien, segons En Comú Podem, perquè les empreses assegurin que no es repeteixin les pèrdues i assumeixin responsabilitats pel que fa a la reparació, que en cap cas hauria de recaure sobre l'administració pública.

Els comuns també creuen que s'ha de valorar si cal demanar responsabilitats civils per delicte ecològic a les companyies.