El pressupost esquerda el pacte entre govern i Decidim Vila-seca

La votació del pressupost de Vila-seca per 2022 posa en entredit el pacte d’inici de mandat entre el govern de Pere Segura i Decidim Vila-seca. La negativa d’aquests últims a donar suport a una proposta consensuada per la resta de forces polítiques del consistori trenca la confiança i la lleialtat entre els fins ara socis. Forasté argumenta que des de l’octubre de 2019 només s’han completat quatre dels setze punts signats i no veu voluntat política per desenvolupar els restants. Així, justifica el seu vot contrari als números de l’any vinent com un toc d’atenció al govern perquè activi les polítiques acordades.

Des del govern es lamenta la postura de Decidim Vila-seca. La considera electoralista i adverteix que tot i que seguiran treballant per desenvolupar els punts acordats la deslleialtat de Decidim Vila-seca els deixa fora de l’acció de govern.

34 milions i acords amb la resta de grups

La negativa de Decidim Vila-seca ha evitat una nova imatge de consens com la del curs passat, amb un vot favorable unànime al pressupost. El govern de Segura ha sumat  a la seva proposta acords establerts a dues bandes amb Vila-seca en Comú i els cinc regidors no adscrits, que han fet costat al govern. La complicitat entre els diferents grups ja s’ha escenificat en el mateix plenari, amb l’aprovació d’una moció per declarar Vila-seca municipi d’habitatge tens per controlar el preu dels lloguers.

El pressupost de l’Ajuntament i patronat municipals s’apropa als 34 milions d’euros i fa equilibris per ajustar despesa i la previsió d’ingressos, afectats pel sotrac de les plusvàlues. En aquest sentit el plenari també va aprovar una nova ordenança per adaptar-se a la normativa, però calcula que perdrà un 20% dels ingressos habituals per aquest concepte. De moment, el pressupost no preveu grans inversions, en espera, això sí, de l’arribada de fons Next Generation per invertir a la façana marítima.