Els vallencs Figa Flawas arrenquen la temporada de calçotades

L'arrencada simbòlica del primer calçot marca un any més a Valls l'inici de la temporada de calçotades. I enguany, els encarregats d'aquest gest han estat els músics vallencs Figa Flawas, que han aprofitat l'ocasió per anunciar el que ja havien dibuixat des de fa mesos en alguns dels seus temes. Més arrelats que mai als seus orígens, al gener presentaran el seu nou disc, 'La Calçotada'. I ho faran en una data que tampoc és casualitat: serà el 26 de gener, a dos dies de la Gran Festa dels calçots a Valls.

ELS PAGESOS, OPTIMISTES

Des de la IGP Calçot de Valls celebren que els Figa Flawas posin la banda sonora d'aquesta i totes les calçotades que han de venir, en una temporada en què els pagesos es mostren optimistes. L'anterior campanya va tancar superant els 18 milions de calçots, i enguany, que s'han plantat totes les hectàrees registrades de la IGP, esperen acostar-se al llindar dels 20 milions. La collita, per ara, no patirà els efectes de la sequera.

CALÇOTS I CASTELLS

I amb l'obertura del Museu Casteller de Catalunya d'enguany, per primer cop, la festa de la calçotada podrà unir forces amb l'altre plat fort vallenc, els castells. Tots els ingredients a punt, per a un IGP que estrenarà web i cartelleria a partir d'aquest dissabte per impulsar encara més la marca del calçot de Valls.