Reivindicacions territorials i de la pagesia a la Firagost

L’acte institucional d’inauguració de la Firagost va convertir-se en un altaveu de les reivindicacions del sector agrari de l’Alt Camp, i també de l’econòmic. Des de la Cooperativa Agrícola es va reclamar al Govern sensibilitat i respostes davant la sequera.

Des de la Cambra de Comerç de Valls una gestió adequada del territori, que també passa per una millor connectivitat del polígon. Demandes que van tenir una resposta tèbia i evasiva de la consellera de Territori, Ester Capella, encarregada d’inaugurar oficialment la fira.

El que sí que va fer la consellera de territori és afegir-se als amfitrions a l’hora d’aplaudir la voluntat d’innovació de la Firagost amb l'estrena de l’espai firal del Kurssaal com punt de reflexió sobre la innovació tecnològica i els reptes de futur del sector agrícola. Un espai nou que complementa un vessant tradicional que tampoc es vol perdre i que trobem essencialment als carrers del centre històric de Valls.

Les parades de fruita i verdura en són el seu principal exponent, però la fira va més enllà i es nodreix d’activitats paral·leles vinculades a oficis i tradicions del camp com la proposta de beure vi amb porró, una iniciativa encetada ara fa una desena d’anys i que ha calat.