La Setmana Santa torna als carrers de Valls

El retorn a la normalitzat de la Setmana Santa a Valls ha permès passejar els primers Misteris per la via pública després de dos anys sense passos al carrer. Els primers a sortir han estat els components de la germandat del Sant Crist de Lepant i la Mare de Déu del Roser. Seguint la rutina habitual, la vigília de Diumenge de Rams, aquesta germandat realitza una sortida processional que porta el seu pas fins a la capella del Roser.

Des del 2019, a més, el Crist de Lepant s’acompanya també del pas de la Mare de Déu del Roser, estrenat fa quatre anys i que porten a espatlles les dones que formen part de la germandat. Aquest de fet, és l’únic pas que ja s’ha pogut veure en processó pels carrers de Valls durant l’època de pandèmia.

Via Crucis de Diumenge de Rams

L’altre pas que ja s’ha pogut veure aquest cap de setmana pels carrers de Valls és el de Simó Cireneu. Forma part de la comitiva que completa el Via Crucis de les confraries i germandats de Diumenge de Rams. El presideix la imatge del Sant Crist de Sant Joan i compta amb la participació dels armats i dels improperis, portats per aspirants de les vuit confraries i germandats de la Setmana Santa vallenca. Des de la represa de la celebració de la Setmana Santa a Valls ara fa una dècada, aquest Via Crucis ha ocupat l’espai de la processó que antigament es celebrava el diumenge de Rams a la capital de l’Alt Camp.

Tant la sortida processional del Crist de Lepant com el viacrucis de Diumenge de Rams compten ambla participació dels Armats de Valls, que també són els encarregats d’obrir la processó del Sant Enterrament, Divendres Sant, l’acte central de la celebració a Valls.