Teresa Ulldemolins i Roser Vinardell immortalitzaran les següents Ciutadanes Il·lustres de Valls

Teresa Ulldemolins i Roser Vinardell seran les artistes que immortalitzaran les noves incorporacions que s'inclouran a la Galeria de Ciutadans Il·lustres de Valls en el marc de les Festes Decennals. Igual que les homenatjades, l'aviadora Dolors Vives i la científica Maria Murtra, les artistes també seran vallenques i dones.

De fet, la comissió de Cultura de les Decennals les ha escollit, entre altres factors, amb la voluntat de feminitzar un espai honorífic on fins ara la dona ha estat invisibilitzada.
valls12121

La pintora i esmaltadora Teresa Ulldemolins ha donat vida a Dolors Vives, mentre Roser Vinardell s'ha encarregat de retratar Maria Murtra. Tenint en compte que l'encàrrec venia de lluny, ja tenen l'obra enllestida, però encara s'haurà d'esperar per veure-la. Al darrere hi ha hagut també un treball de documentació de les dues artistes.

Els quadres de Dolors Vives i Maria Murtra s'afegiren a una galeria que consta ja de 23 retrats, el primer d'ells de l'any 1891. Fins al moment, després de 130 anys, només una dona figura entre els homenatjats, la religiosa Maria Güell.