Valls demanarà que es pugui avortar al Pius Hospital

Fins ara, tot i que els avortaments fins a les nou setmanes de gestació es gestionen des de la unitat d’atenció sexual i reproductiva del CAP Sarró, la interrupció de l’embaràs es deriva a Tarragona. En aquest sentit i, arran d’una moció impulsada per la CUP, des de l’Ajuntament es promourà un nou protocol que demanarà al departament de Salut la incorporació d’aquest servei al Pius Hospital amb la finalitat d’evitar desplaçaments comarcals de les pacients.

La proposta, que també inclou la demanda d’una psicosexòloga al CAP per realitzar l’acompanyament del dol perinatal, s’ha aprovat per unanimitat, també amb els vots del govern, que argumenta que sempre és bo reforçar els serveis sanitaris per enfortir el Pius.

Durant el plenari d’aquest mes de juliol també s’ha reactivat, ara que ja s’ha anunciat que les Decennals es celebraran el proper hivern, el nomenament de la científica Maria Murtra i l’aviadora Dolors Vives com a noves incorporacions a la galeria de ciutadans il·lustres.

Tots els grups han coincidit a destacar la importància de reforçar el paper de la dona en una galeria honorífica on fins ara hi té un paper testimonial. A més, durant el ple també s’han fixat les bases per impulsar el nou pla d’acció comunitària inclusiva de Valls, que defineix programes col·laboratius i socials fins l’any 2024.