Valls engega un Guant marcat per la pandèmia

S’havia de celebrar ara tot just fa un mes, però les restriccions sanitàries ho van impedir. Ara, aprofitant la reobertura dels teatres arriba el festival de teatre de titelles Guant a Valls. I manté tots els espectacles que s’havien programat. La inauguració oficial serà dijous, però ja des d’avui, al Teatre Principal s’hi realitzen activitats per als centres escolars.

Alumnes de l’escola Baltasar Segú visiten l’exposició que durant les properes setmanes es pot veure al vestíbul del Teatre Principal de Valls. S’hi exposa material i titelles de la companyia Matito de Cambrils, que a més, ofereix un tast de l’espectacle que presenta el seu personatge als assistents. El ritual es repetirà tots els dies fins dijous, quan s’inaugurarà oficialment una 16a edició del Guant marcada per la pandèmia. Fins llavors les visites teatrealitzades a l’exposició aproparan als escolars a la mostra.

Dijous a dos quarts de nou del vespre, amb la companyia Pep Aymerich, s’iniciarà un festival que tindrà el teatre Principal com a centre neuràlgic i que s’allargarà durant tot el cap de setmana. Això sí, si bé l’organització ha pogut mantenir el cartell programat el mes de novembre, amb una aposta pels titelles de proximitat, també s’haurà de conformar només amb el públic vallenc per les restriccions perimetrals del cap de setmana.

Tot i això, el festival finalitzarà dimarts 8 de desembre, en aquest cas al Convent de les Arts d’alcover, amb l’estrena de la petita Moby Dick, un espectacle creat al territori.