Més de 200 cavalls es reuneixen als Tres Tombs de Valls

Centenars de persones van sortir als carrers de Valls, aquest diumenge, per viure la festa dels Tres Tombs. Durant tot el matí, els vallencs i visitants van gaudir d’una de les col·leccions de carros més importants de Catalunya i, segurament, la més espectacular pel seu recorregut pel centre històric del municipi.

Per segon any consecutiu, els forners de Valls van oferir uns 400 tortells de Sant Antoni, que es podien comprar a la plaça de la Font de la Manxa. Les entitats continuen treballant per recuperar una tradició que s’havia perdut.

Mentrestant, els cavalls i els carros continuaven circulant, realitzant els tombs tradicionals pels carrers de la vila. Una de les parades obligatòries va ser a l’església de Sant Antoni. El toc de campanes anunciava el ritual de benedicció de cavalleries i de tots els animals domèstics assistents, com aquests gossos.

Tot el circuit de cavalls i carros continuava, mentre que a la plaça del Blat, centenars de persones es preparaven per al tercer tomb, el que fa que el de Valls sigui un dels més espectaculars.

A dos quarts de dues els primers cavalls enfilaven la plaça del Blat, i baixaven cap al carrer major. Alguns genets es lluïen amb els seus animals sota l’atenta mirada dels assistents. Altres feien el circuit a tota velocitat tenint en compte la poca amplada del carrer major. Alguns carros van acompanyats de 3 o 4 cavalls amb una llargada en total de 7 o 8 metres. O el carro de traginers, per exemple, que compta amb una amplada de 2 metres i 40 centímetres. Fet que fa especialment difícil circular pels estrets carrers del recorregut.

Una festa dels Tres Tombs que va reunir més de 200 cavalls i que obre el calendari de les grans cites festives que la ciutat de Valls organitza durant tot l’any.