Torredembarra ja es troba immersa en la Festa Major de Santa Rosalia

La tronada a la plaça del Castell va donar aquest divendres el tret de sortida a les festes de Santa Rosalia. Centenars de torrencs es van apropar per sentir, de ben a prop, els petards i les traques que anunciaven l’inici de les celebracions.

Una tronada prèvia a la lectura del pregó que es va realitzar al Pati del Castell. Per segon any, una entitat va ser l’encarregada del pregó, en aquest cas l’Agrupació de Balls Populars de Torredembarra, com a reconeixement pels seus 25 anys col·laborant i organitzant part de la festa major.

Dissabte a la tarda va ser el torn pel Ball de Gitanes, una entitat que també està d’aniversari, 10 anys de la recuperació del ball. 7 colles convidades van animar els carrers de la vil·la començant els balls des de la plaça Mossen Boronat fins a acabar a la plaça del Castell. Un Ball de Gitanes que va aprofitar l’aniversari per celebrar i per reivindicar.

El Ball de Diables Infantil de Torredembarra va tancar la festa aquest diumenge amb un correfoc pels carrers del municipi. La Virgilieta, els Diables de Sitges Colla Vella i el Drac petit de Reus van acompanyar als torrencs per omplir de foc, petards i llum el centre de la vil·la.