Torredembarra recupera la Festa de la Batalla

Els torrencs i torrenques han tornat a viatjar en el temps fins al 16 de juliol de 1713, quan va tenir lloc la Batalla de Torredembarra en el marc de la Guerra de Successió. Durant tres dies el pati del Castell ha sigut l'escenari principal d'una nova edició de la Festa de la Batalla, la tretzena.

Ha comptat amb tota mena d'activitats de divulgació i memòria històrica com visites guiades, conferències, una exposició i molta música. Tot plegat, per fer entendre com la vila va viure aquesta època fosca.

La pandèmia va obligar a suspendre l'edició de la Festa de la Batalla de l'any passat. Enguany, tampoc ha pogut tornar amb tota la seva esplendor, ja que no s'han dut terme el mercat d'època o les recreacions històriques.

expo torre

Els actes s'han realitzat amb grups reduïts i s'han organitzat diversos passis de les visites guiades i els concerts. Tot i les limitacions, unes 300 persones han participat en les propostes de la regidoria de Turisme de Torredembarra

Malgrat que la Festa de la Batalla ja ha acabat, es podrà visitar l'exposició "Personatges i batalles de la Guerra de Successió" fins al 28 de maig a la sala Lluís d'Icart del Castell.