Un miler de persones protesten a Tarragona contra les detencions de membres del CDR


L’aniversari del referèndum de l’1 d’octubre i la publicació de la sentència del procés havien de marcar l’inici de la tardor reivindicativa per part de l’independentisme, però les detencions aquest dilluns de 9 membres de CDR per suposats delictes de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius han precipitat l’inici de les protestes.

Prop d’un miler de persones s’han concentrat a Tarragona aquest dimarts al vespre en defensa dels nou activistes investigats per l’Audiència Nacional.  La mobilització havia estat convocada pels CDR del Camp de Tarragona i moviments independentistes davant la subdelegació del govern a la plaça Imperial Tarraco. Finalment, però, la concentració va convertir-se en una manifestació fins a la Caserna de la Guàrdia Civil que, per uns minuts, va tallar la circulació de vehicles a l’Imperial Tarraco i la Rambla Lluís Companys.

A la comandància de la policia espanyola, la concentració va topar amb una desena de persones de tendència contrària que responien als independentistes amb crits a favor de la unitat d’Espanya. Va ser aquí quan es van viure alguns moments de tensió entre les dues protestes i el cordó policial.

En la mobilització hi va participar l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i també altres regidors d’ERC, la CUP i Junts per Catalunya.