Les colles tarragonines tornen a fer el ple amb els Pilars Caminant

Ho hem gaudit en directe per TAC12, i novament, han arribat els 4 pilars de les colles tarragonines, des del pla de la Seu fins a la plaça de la Font, fins al balcó mateix de l'Ajuntament. Xiquets de Tarragona i la Colla Jove han superat les dificultats han pogut completar el recorregut, el Serrallo sumar pilar per 24è any consecutiu mentre l'eufòria l'ha marcat Sant Pere i Sant Pau per la seva velocitat.

Per 12 ena vegada en els 29 anys d'història del format de quatre colles de Tarragona baixant els seus pilars caminant, tots els espadats de quatre han completat els 410 metres que separen la Plaça de les Cols i la façana de l'ajuntament passant pel Pla de la Seu.

El primer a arribar, ja que sempre baixen per ordre d'antiguitat, ha estat els d'uns Xiquets de Tarragona que han acabat les festes de Santa tecla amb un pilar lent però segur, amb un parell de segons i terç que repetien per segon any consecutiu la gesta d'arribar fins a l'ajuntament.

Tot seguit ha estat el torn d'una Colla Jove condicionada per les baixes i els tocats provocats per les caigudes d'aquesta Festa Major qui, amb un segon obligat per les circumstàncies ha aconseguit fer arribar el pilar fins a la façana de l'ajuntament t per quart any consecutiu.

Però si parlem de pilars consecutius, tot al glòria se l'emporten uns Xiquets del Serrallo que ha eixamplat encara més la seva llegenda amb el Pilar Caminant fent-lo arribar per 24è any consecutiu fins al balcó del Palau Municipal d'una manera novament pausada però amb la veterania suficient per a fer més el gran el seu domini absolut.

I per últim un any més el pilar més ràpid amb diferència dels quatre ha estat els d'uns Castellers de Sant Pere i Sant Pau que ha volat per damunt del carrer major i la plaça de la Font per a sumar el seu cinquè pilar consecutiu completant tot el recorregut i tancar d'aquesta manera la santa tecla castellera que va començar el passat dia 15 amb el Primer Diumenge de Festes.