La majoria de l'oposició treu de l'ordre del dia el canvi de requisits pel cap de Cultura de Tarragona

 

La majoria política al Ple Municipal de Tarragona ha evitat aquest divendres la votació del punt més polèmic de la sessió extraordinària que s'havia convocat, la rebaixa del requisit de tenir un títol universitari a la convocatòria per nomenar un nou cap de Cultura. L'alcalde Pau Ricomà ho ha lamentat tot i assegurar que portaven aquest punt Ple sabent que el tenien perdut.

Ha estat la prèvia del nou curs, la polèmica d'aquest final d'agost a l'Ajuntament de Tarragona. La tornada de vacances l'ha marcat un dels punts de l'ordre del dia del ple Municipal, la modificació del lloc de treball del cap de Cultura per eliminar el requisit de tenir una titulació universitària. La majoria de grups de l'oposició hi han vist una clara voluntat de posar ha dit el nou responsable, el Govern hi veia una oportunitat per revertir la política cultural de la ciutat.

El punt de l'ordre del dia s'ha hagut de ratificar per urgència perquè s'havia separat d'un altre punt, la modificació de la plantilla de llocs de treball feta per consolidar l'equip de les llars d'infants municipals. Els dos punts s'han tractat de forma separada i això ha fet que el vot d'Esquerra, Comuns i Junts no hagi estat suficient per evitar que socialistes, Ciutadans, el PP i la CUP forcessin la retirada de l'ordre del dia. Les cupaires han al·legat un procés que se salta els principis bàsics de l'administració. La resta, manca d'urgència.

L'anterior regidora de Cultura ha assegurat que des del canvi de Govern encara no ha pogut reunir-se amb Ricomà per fer-li el traspàs de l'àrea. El ple també ha estat marcat pels tràmits fets pel pagament de factures no previstes o factures retardades a l'anterior govern que no han agradat, especialment a la CUP -que ha recordat el cas INIPRO- i Ciutadans que no han vist clara l'operació i el tipus de despeses. El PSC ha desmentit qualsevol dubte i també ho ha fet el Govern, tot i confessar que tampoc els agradava el procediment.

També s'han aprovat els primers modificatius de crèdit del nou Govern per adaptar el pressupost de socialistes i populars als nous projectes i necessitats de republicans i comuns.