×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 353

Els alcaldables voten a Tarragona pendents dels equilibris que hauran de fer per formar govern

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros ha arribat a l'Institut Tarragona a un quart d'onze del matí, on l'han rebut diversos membres del PSC. El cap de llista socialista es presenta per cinquena vegada amb l'objectiu de revalidar el seu 4 mandat a l'alcaldia de Tarragona, després de 12 anys governant. Ballesteros ha votat mirant de reüll el resultat del 28 d'abril.

L'alcaldable de Ciutadans, Rubén Viñuales, que va ser la segona força el 2015, ha estat l'últim de votar i ho ha fet a la Llar de Jubilats de Pere Martell, a les 12 del migdia. Viñuales assegura que aquest 26 de maig fa olor de canvi a Tarragona, d'un govern, diu, liderat per Ciutadans. El cap de llista taronja ha fet una crida al vot de la il·lusió.

El candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Tarragona ha destacat el dia assolellat d'aquest diumenge, preludi, diu, del que passarà aquesta nit. Pau Ricomà ha votat a l'escola Cèsar August a les 11 del matí, on ha convidat els tarragonins a decidir amb el cor.

El cap de llista del Partit Popular, l'actual tinent d'alcalde José Luís Martín, ha estat un dels primers a votar aquest matí, també a l'escola Cèsar August. Ho ha fet acompanyat de qui el va precedir, l'actual president del PP català, Alejandro Fernández. Després de governar amb els socialistes en els últims 3 anys, el PP vol ser novament decisiu en la formació de Govern.

Pel que fa a l'alcaldable de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, que s'estrena com a candidat, ha fet una crida al canvi per la ciutat des del col·legi electoral instal·lat al Palau de la Diputació de Tarragona. Creu que l'alta participació d'aquest diumenge ha de permetre recuperar el temps perdut en els últims anys.

La número 1 de la CUP, Laia Estrada, ha efectuat el seu dret a vot al col·legi Pau Declòs a les 10 del matí. La cupaire afronta aquests nous comicis, diu, amb la consciència tranquil·la per la feina feta fins ara, considerant la representació municipal d'aquest darrer mandat com el millor aval.

Una mica abans, a dos quarts de 10, al mateix centre ha votat l'alcaldable d'En Comú Podem, Carla Aguilar. Ho ha fet il·lusionada pel que espera que sigui una jornada participada en què es dona a la ciutadania l'oportunitat per decidir com vol la ciutat. Aguilar considera que formaran part del canvi.

Gairebé 92.000 persones estan cridades a les urnes aquest 26 de maig a la ciutat de Tarragona.