L'Associació de Familiars d'Alzheimer ha de tancar portes

Ho atribueixen a la falta d'ajuda tant pública com privada. L'associació de Familiars d'Alzheimer de Tarragona ha anunciat aquesta tarda la seva dissolució, i amb ella, l'acomiadament dels seus 8 treballadors a temps parcial. Avui han tancat portes després de més de 20 anys d'activitat. El descens d'usuaris però sobretot, la retallada de subvencions, els hauria portat a prendre aquesta dràstica solució.

D'aquesta manera, tancant la porta del local situat al barri de Sant Pere i Sant Pau, ha acabat aquest dimarts una història de 21 anys dedicats a l'ajuda de les persones diagnosticades d'Alzheimer i els seus familiars a les comarques tarragonines. I és que la Junta Directiva de l'associació ha comunicat en una assemblea extraordinària la seva dissolució a causa dels problemes de finançament que arrossega l'entitat.

La disminució d’ingressos provinents de subvencions tant públiques, provinents dels Govern Central i de la Generalitat, com de les privades que arribaven de les fundacions i obres socials sobretot d'entitats bancàries, sumat a la baixada progressiva dels usuaris del centre de que disposava l'associació, han fet prendre aquesta decisió final.

Una decisió que deixarà a partir d'ara sense els serveis que s'oferien als 8 usuaris actuals del centre, la meitat dels que havien arribat a ser en el moment de màxima afluència. també deixarà sense als vuit treballadors, tots ells a temps parcial de que disposava l'Associació, però sobretot deixarà d'oferir un servei molt necessari a les persones diagnosticades.

Des de la directiva també s'han mostrat decebuts amb l'actitud i l'ajuda prestada en els darrers anys per l'ajuntament tarragoní, i en especial de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i l'actual regidora de serveis a la persona Ana Santos

Tarragona perd per tant un de les associacions pioneres en l'ajuda a malats d'alzheimer de tot Catalunya, que ha treballat en les dues darrers dècades enfocada tant a malalts com a familiars.