CBT - CB Salou (77-55)

El primer derbi de la temporada a la Lliga EBA ha acabat amb victòria merescuda del conjunt local, que ha dominat des de l'inici davant el debutant territorial, afectat per la baixa per lesió de CJ Barksdale.

Històric dia per al bàsquet de la demarcació ja que és la primera vegada que vivim un duel geogràfic entre CBT i Salou a la Lliga EBA. Llàstima, però, de l'absència del nord-americà Barksdale, peça indispensable al dibuix dels de Jesús Muñiz i que va patir un esquinç al turmell la jornada anterior.

En qualsevol cas el CB Salou ja va demostrar dies enrere que és capaç de guanyar sense ell; no ha estat el cas avui i en un duel on el CBT ha manat des dels primers compassos. El conjunt de Berni Álvarez ha estat regular en atac i segur en defensa per controlar qualsevol mínima espurna de reacció d'uns salouencs dirigits per Pleasant (14 punts i 8 rebots) i per l'exblau Gerard Santiago, autor de 12 punts. La inspiració d'Adrià Duch des de la línia de 6,75 (21 punts i 5 triples) i la omnipresència de Ferran Torres al pal baix (19 punts i 12 rebots) ha marcat les diferències entre tots dos equips. El marcador al descans no ha deixat pràcticament espai per als dubtes: 44-28.

Les prestacions defensives del CB Salou han crescut a la represa, no pas en atac; el CBT no ha patit en cap fase del joc i Berni Álvarez ha repartit minuts entre la banqueta. Un aspecte important i és que els joves valors han assumit més pes de l'habitual, amb minuts de control i bon bàsquet; entre els nois del planter ha destacat Guillem Fábregas, autor d'11 punts i tres triples.

El CBT és l'únic equip tarragoní invicte (2-0) i dissabte passarà per la pista del Martorell (18h.). 24 hores després el CB Salou, amb un balanç d'un triomf i una derrota, rebrà el CB Quart.

Parcials: 22-13, 22-15, 17-11 i 16-16