×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 353

El retorn de Quim Nin a la Diputació aclareix el seu futur polític més immediat

Quim Nin torna a ser diputat de la Diputació de Tarragona, una institució que coneix molt bé i que va deixar per ser delegat de la Generalitat a Tarragona al 2010. Amb el seu retorn a l’ens supramunicipal s’aclareix el destí de Nin, com a mínim de moment.

Set anys després i en ple mes d’agost, Quim Nin torna a la Diputació de Tarragona i ho fa de nou sota la presidència de Josep Poblet. Ja va ser vicepresident de la institució fins al 2010 i va deixar el càrrec per ser delegat de la Generalitat a Tarragona. El 2016 va passar a ser secretari general de presidència, un càrrec del màxim nivell des d’on coordinava les conselleries i va gestionar també temes vinculats amb l’aplicació de l’article 155. L’actual executiu català presidit per Quim Torra no l’havia restituït en el càrrec, una decisió fortament criticada des de les files internes del mateix PDeCAT. Amb la seva incorporació a la Diputació s’aclareix el destí de Nin, com a mínim de moment. El seu nom havia sonat per ser president del Port de Tarragona i substituir Josep Andreu, però ell només confirma el seu retorn a la Diputació.

El president de la Diputació ha lloat la trajectòria política de Nin, de qui ha destacat la seva vocació de servei públic i la llarga experiència a la política local però també nacional. Per tot això Poblet considera que el retorn de Nin és una bona notícia.

A més de diputat a la Diputació, Nin és alcalde d’Albinyana des del 1999 i es considera un dels homes forts del PDeCAT a la demarcació.

Aquesta, però, no ha estat l’única incorporació a l’ens supramunicipal. També ha pres possessió el diputat republicà Francesc Gas. En aquest cas substitueix Gervasi Aspa.