El propietari de Ca l'Ardiaca assumeix les obres d'emergència

L'empresa propietària de Ca l'Ardiaca, la saragossana Desarrollos Arbe, passa a fer-se càrrec dels treballs d'urgència. Això és el que es va pactar amb l'Ajuntament de Tarragona en una reunió la setmana passada, en la qual es va fer el traspàs de les obres d'urgència, que està duent a terme l'empresa Recop, especialitzada en restauració de Patrimoni. Uns treballs que van començar ara fa cinc setmanes amb l'esfondrament d'una part de la teulada i que van assumir de forma subsidiària el consistori i la Generalitat.

Així, Desarrollos Arbe assumirà la finalització les obres de consolidació d'aquest palau gòtic, situat al Pla de la Seu. Recordem que es revisa i reforça l'apuntalament dels forjats i les façanes i la protecció dels frescos gòtics al seu interior. L'Ajuntament de Tarragona celebra que la propietat continuï les obres, però incideix que era el mínim i indispensable.

ENCARA NO PARLEN DEL FUTUR

Que el consistori tarragoní i Desarrollos Arbe s'hagin assegut a la mateixa taula podria fer pensar que s'ha parlat del futur de Ca l'Ardiaca; res més lluny de la realitat, perquè això quedarà per a més endavant.

Mentrestant, Ca l'Ardiaca encara espera ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. La tramitació continua el seu camí, però recordem que la simple incoació de l'expedient per declarar-lo ja implica la màxima protecció. Això va permetre actuar d'urgència de forma subsidiària.