El govern haurà de consensuar els canvis en les zones d'aparcament regulat

Una setmana després que l'Ajuntament de Tarragona comencés la conversió de més d'un miler de places d'estacionament gratuït en zona verda al voltant de l'hospital Joan XXIII, el tema ha arribat aquest divendres al ple ordinari del mes de desembre.

En aquest els vots de partits de l'oposició com Esquerra, el Partit Popular i Vox i l'abstenció dels comuns han obligat el govern a retirar de l'ordre del dia un punt per a facultar l'alcaldia per a la modificació de les zones regulades. La intenció del govern era fer més flexible aquests canvis en funció a les necessitats de diferents llocs de la ciutat o períodes estacionals, com poden ser les platges a l'estiu.

Des de l'oposició s'ha justificat la retirada perquè aquests canvis puguin ser consensuats, i han posat com a exemple del que qualifiquen d'imposició la regulació feta a Joan XXIII.

Un canvi de regulació de l'estacionament que ha estat defensat per l'alcalde, Rubén Viñuales, per la necessitat expressada pels veïns de la zona i la posada en marxa del nou aparcament de zona taronja al carrer Guillem Oliver.

MOCIONS SOBRE AUTOBUSOS MUNICIPALS

Un ple que, en matèria de mobilitat ha aprovat per unanimitat dues mocions d'Esquerra i els comuns

La primera per convertir la línia 22 de l'EMT en una línia de la cultura amb nova senyalització dels museus i espais patrimonials de la ciutat, i la segona per establir una normativa clara sobre el transport de persones amb cadira de rodes als autobusos municipals.