Última setmana amb bastida a la façana principal del Pretori

La setmana vinent començarà a desaparèixer la bastida de la façana principal del Pretori de Tarragona, així com la del carrer de Sant Hermenegild. D'aquesta manera, s'encara el final de la primera fase de la intervenció per restaurar la part exterior del monument. Uns treballs que han consistit a consolidar l'edifici, però no només això, perquè s'ha aprofitat per aprofundir en l'estudi històric.

La façana estava molt malmesa per diversos factors que han incidit des de la darrera restauració, ara fa 60 anys. Per una banda, els múltiples nius de colom. De l'altra, les filtracions d'aigua, que erosionaven i trencaven la pedra. De fet, s'han substituït fins a una vintena de carreus per peces noves.

NOVES DESCOBERTES

Les obres estan permetent contemplar a ull nu molts aspectes que no es poden veure des del terra. Per exemple, s'han identificat marques de picapedrers que no es tenien controlades; també es respectaran senyals bèl·lics que expliquen la història de la ciutat.

MITJA BASTIDA PELS FALCIOTS

pretori

S'han tapat els nius de colom, però no els dels falciots, que es mantindran: n'hi ha una cinquantena i aquest animal, que està protegit, aprofita les petites escletxes ja existents, sense danyar la pedra. Els falciots tornaran al març, de manera que llavors ja no hi haurà d'haver bastida a les façanes on actualment es treballa.

A la vegada que començarà el desmuntatge de les bastides on ara es treballa, a principis de gener ja es començarà a muntar la de la façana de la plaça del Rei, la de la segona fase.